Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z porwanym biszkoptem, polanym czekoladową polewą.Ciasto z kremem budyniowym i polewą chałwową. Ciasto tortowe bardzo pyszne.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22684
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15044
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4794
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45051
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 686
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 816
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22684
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15044
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4794
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45051
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 686
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 816
Składniki
biszkopt-Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po żółtku, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem. Delikatnie mieszamy i wykładamy do blaszki(30x40) z papierem do pieczenia. Pieczemy ok.25 min.w 175 *. Pieczemy drugi taki sam,a trzeci z kakao.
Jeden biszkopt biały nasączyć kawą, drugi porwać. Trzeci ciemny, to będzie góra.
Biszkopt nasączony ułożyć do blaszki w której piekły się biszkopty. Blaszkę jednak wcześniej wyłożyć wyżej papierem.
krem-Ugotować budyń. Schłodzić do letniego, często mieszając. Miękkie masło miksować, dodając po łyżce budyniu.Posmarować kremem biszkopt w blaszce.
Rozrzucić porwany biszkopt
polewa-Składniki rozpuścić na parze i polać porwany biszkopt.
Przykryć ciemnym biszkoptem.
polewa chałwowa-Do rondelka włożyć masło,cukier i mleko.Wymieszać i na małym ogniu,roztopić. Dodać pokruszoną chałwę i rozpuścić.Rozsmarować na biszkopcie. Zaraz posypać mielonymi migdałami.