Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy truskawki mam ogólnodostępne trzeba ten czas wykorzystać dlatego dziś propozycja na ciasto truskawkowe. Szybkie w przygotowaniu i nie wymagające dużej ilości składników i w dodatku bez pieczenia. Truskawka i bita śmietana jak dla mnie to jedna z najlepszych par, a dziś dołożymy jeszcze białą czekoladę i wiórki kokosowe. Uwierzcie mi ciasto znika ze stołu jeszcze szybciej niż się przygotowuje
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 166
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 853
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3983
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19998
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 166
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 853
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3983
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19998
Składniki
Lubie zjeść dobre ciasto jednak nie koniecznie lubię je przygotowywać a zwłaszcza piec, dlatego też staram się pokazać Wam, że ciasto bez pieczenia może też być bardzo smaczne ale i szybkie wykonaniu. Zaczynamy
Przygotowanie naszego ciasta zaczniemy od rozpuszczenia białej czekolady w kąpieli wodnej. Następnie pozostawiamy aby przestygła. W tym czasie myjemy nasze truskawki i przekrajmy na pół. Gdy truskawki mamy gotowe a nasza czekolada jeszcze stygnie ubijamy schłodzoną śmietankę na sztywno ( jeżeli ktoś preferuje bardzo słodkie ciasta to tutaj jest moment, w którym może dodać cukier ). Gdy mamy już ubitą śmietankę dodajemy porcjami do niej przestudzoną białą czekoladę ciągle mieszając. Następnie do naszej masy dodajemy wiórki kokosowe i wszystko mieszamy. Zostały Nam dwie najważniejsze czynności, układanie i schładzanie
Na dnie tortownicy układamy pierwszą warstwę biszkoptów ( będą dwie warstwy). Następnie wykładamy 1/3 część przygotowanej masy i dokładnie rozprowadzamy po całym spodzie. Na masę układamy nasze truskawki a na nie drugą część masy. I powtarzamy czynności czyli ponownie układamy biszkopty i masę a na samą górę resztę truskawek. Teraz nasze ciasto truskawkowe przekładamy do lodówki i chłodzimy przez minimum 3 godziny a najlepiej całą noc. Smacznego!!