Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło lekkie i puszyste,pachnące pomarańczą:)
Jak znudzą nam się tradycyjne placki ziemniaczane, możemy dodać do nich inne...
Odsłon: 36807
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 26
Pieczony łosoś w orientalnej marynacie z dodatkiem warzyw. Pyszne danie podan...
Odsłon: 417
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 26
Pieczony łosoś w orientalnej marynacie z dodatkiem warzyw. Pyszne danie podan...
Odsłon: 417
Składniki
Namoczoną wcześniej skórkę z pomarańczy obgotować kilka razy odlewając i zmieniając wodę. Na koniec odlać wodę i dać 3/4 szkl. cukru , smażyć do odparowania. Zimną skórkę pokroić na małe kawałki.
Margarynę utrzeć z 1 szkl.cukru i cukrem waniliowym,,dodać całe jajka i dalej ucierać. Dodać 3 szkl.mąki ,pr.do pieczenia sok wyciśnięty z pomarańczy oraz startą skórkę ,śmietanę i utrzeć na pulchną masę. Na koniec wrzucić pokrojoną usmażoną skórkę,rodzynki i połamaną czekoladę. Wszystko delikatnie zmiksować ,dać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180st. Piec do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!
Przepisy Desery
Desery
babka ajerkoniakowa
Desery
Wuzetka siostry Anastazji
Desery
Ciasto pychotka bez pieczenia
Desery
Labneh na pikantnie
babka ajerkoniakowa
...coś dla fanów ajerkoniaku: żółciutka babka z delikatnym posmakiem ajerkoni...
Odsłon: 150
Wuzetka siostry Anastazji
Wuzetka siostry Anastazji to ciasto klasyczne i jednocześnie popisowe. Nie ma...
Odsłon: 2113