Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już od dawna "chodził za mną" ucierany placek z owocami. W miniony weekend spełniłam swoje marzenie :) Ciasto wyszło pysznie, a jajka od babci sprawiły, że miało niesamowity kolor.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 65
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4313
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2590
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 65
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4313
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2590
Składniki
Wykonanie kruszonki: Z 50 g masła, 2 łyżek cukru pudru i 4 łyżek mąki zrobić kruszonkę: wszystkie składniki wrzucić do miseczki, zagniatać do powstania grudek.
Wykonanie ciasta: Masło utrzeć z żółtkami i cukrem.Następnie wrzucić mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlać mleko.Na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie, ale dokładnie wymieszać całość. Gotową masę przełożyć do tortownicy (średnica 21 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (dół) i wysypanej bułką tartą (boki). Na górę dość obficie ułożyć owoce, lekko docisnąć, posypać kruszonką. Piec ok. 1 godziny 15 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Pycha!!!