Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne i ładnie wyglądające ciasto. Ciasto to ma jakże słodką nazwę: usta Adama, czy kocie oczka, a dlaczego? Gdyż w przekroju biszkopty sklejone powidełkami przypominają usta :-)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 658
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 213
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 337
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 136
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4621
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 658
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 213
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 337
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 136
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4621
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodajemy cukier , następnie dodajemy po jednym żółtku i miksujemy Następnie mąkę, wraz z proszkiem do pieczenia i kakao mieszamy i dodajemy do ciasta stale miksując. Następnie dodajemy roztopioną i ostudzoną margarynę (można dać masło) , oraz mleko z wodą, wszystko bardzo dokładnie miksujemy.
Blachę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Biszkopty smarujemy powidłami i składamy dwa do siebie. Układamy koło siebie całe dno blaszki
Zalewamy ciastem i pieczemy około 30 min w temp 170 stopni. *Do posmarowania biszkoptów radzę nie używać dżemu, bo wsiąka. Najlepsze są powidła, najlepiej własnej roboty :-) może być tez marmolada, czy nawet nutella :-)
KREM 600ml mleka gotujemy, 150 ml mleka+budynie+cukier mieszamy i wlewamy do mleka, gotujemy budyń. Studzimy, masło lub margarynę ucieramy, dodajemy stopniowo budyń, miksujemy. Masę wykładamy na ciasto.
I gotowe, ciasto możemy posypać po wierzchu czekoladą , orzechami lub polać polewą. Ciasto powinno się chłodzić najlepiej całą noc, najlepsze jest na drugi dzień.