Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne i ładnie wyglądające ciasto. Ciasto to ma jakże słodką nazwę: usta Adama, czy kocie oczka, a dlaczego? Gdyż w przekroju biszkopty sklejone powidełkami przypominają usta :-)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22446
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14585
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4500
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43691
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 569
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 546
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22446
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14585
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4500
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43691
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 569
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 546
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodajemy cukier , następnie dodajemy po jednym żółtku i miksujemy Następnie mąkę, wraz z proszkiem do pieczenia i kakao mieszamy i dodajemy do ciasta stale miksując. Następnie dodajemy roztopioną i ostudzoną margarynę (można dać masło) , oraz mleko z wodą, wszystko bardzo dokładnie miksujemy.
Blachę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Biszkopty smarujemy powidłami i składamy dwa do siebie. Układamy koło siebie całe dno blaszki
Zalewamy ciastem i pieczemy około 30 min w temp 170 stopni. *Do posmarowania biszkoptów radzę nie używać dżemu, bo wsiąka. Najlepsze są powidła, najlepiej własnej roboty :-) może być tez marmolada, czy nawet nutella :-)
KREM 600ml mleka gotujemy, 150 ml mleka+budynie+cukier mieszamy i wlewamy do mleka, gotujemy budyń. Studzimy, masło lub margarynę ucieramy, dodajemy stopniowo budyń, miksujemy. Masę wykładamy na ciasto.
I gotowe, ciasto możemy posypać po wierzchu czekoladą , orzechami lub polać polewą. Ciasto powinno się chłodzić najlepiej całą noc, najlepsze jest na drugi dzień.