Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny murzynek z niespodzianką w środku nie jednego zaskoczy po przekrojeniu.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 19
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 134
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 594
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 19
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 134
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 594
Składniki
Masło, cukier/słodzik, wodę i kakao wrzucamy do rondelka i rozpuszczamy. Studzimy. Dobrze ostygnięte następnie miksujemy z żółtkami, mąką i proszkiem do pieczenia. Ubijamy białka i dodajemy je na koniec do masy.
Blaszkę (u mnie 24x24) wykładamy papierem do pieczenia.
Biszkopty przekładamy łyżeczką dżemu i kładziemy na spód formy. Następnie zalewamy je delikatnie ciastem i pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu wierzch ozdabiamy wedle uznania.