Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto najlepszy dowód na to, że smaczny deser wcale nie musi być czasochłonny i trudny. Ciasto w 5 minut z pewnością spodoba się wszystkim zabieganym i początkujących kucharzom. Cała praca przy tym placku ogranicza się właściwie do zmieszania składników i wstawienia go do piekarnika. Ciasto najlepiej smakuje z sezonowymi owocami. Możesz sięgnąć po te, które akurat masz pod ręką. Doskonale sprawdzi się rabarbar, truskawki, maliny, jabłka lub śliwki. Ciekawym rozwiązaniem będzie również wymieszanie kilku gatunków owoców.
Wszystkie składniki na ciasto przełóż do dużej misy, a następnie miksuj przez 5 minut. Powinna w tym czasie powstać jasna i puszysta masa.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do temperatury 170 stopni, a blaszkę o wymiarach ok. 20 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia.
WOwoce obtocz w mąse, tak aby pokryła je cieniutką warstwą.
Wymieszaną masę na ciasto wylej równą warstwą na blaszce. Na wierzchu ułóż owoce.
Ciasto piecz przez 30-40 minut (do suchego patyczka). Przed podaniem warto oprószyć je niedużą ilością cukru pudru.
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 42
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 106
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 216
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 100
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1101
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 42
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 106
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 216
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 100
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1101
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto przełóż do dużej misy, a następnie miksuj przez 5 minut. Powinna w tym czasie powstać jasna i puszysta masa.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do temperatury 170 stopni, a blaszkę o wymiarach ok. 20 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia.
WOwoce obtocz w mąse, tak aby pokryła je cieniutką warstwą.
Wymieszaną masę na ciasto wylej równą warstwą na blaszce. Na wierzchu ułóż owoce.
Ciasto piecz przez 30-40 minut (do suchego patyczka). Przed podaniem warto oprószyć je niedużą ilością cukru pudru.
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 1179
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 340