Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie ciasta owsianego kakaowego z kremem, jabłkiem i ciastem francuskim.
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 247
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 26
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 288
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 247
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 26
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 288
Składniki
Mąkę pszenną, otręby, kakao, sodę, cukier, sól wymieszać dokładnie i dodać wodę, ocet i olej. Wymieszać łyżką. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy w kształcie serca. U mnie tortownica 25 cm średnicy z sercem w środku. Pieczenie w temperaturze 170 stopni - 40 min. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch. Galaretki rozpuścić w malej ilości gorącej wody i połączyć z prażonymi jabłkami. Dodać pokrojone w drobną kostkę brzoskwinie. Wszystko dobrze pomieszać. Z masła, cukru, śmietany zrobić krem . Tzn. Masło utrzeć na puch i dodać cukier i dalej ucierać. Stopniowo dodawać śmietanę ucierając. Z cista francuskiego wyciąć dwa kawałki niepełnego serca i zapleść. Pieczenie serca 180 stopni - 20 min. Ciasto wystudzić. Wystudzone ciemne ciasto posmarować masą maślaną. Na to wyłożyć tężejącą galaretkę z jabłkami i brzoskwiniami. Pozostawić w lodówce do stężenia i dopiero posmarować kremem śmietankowym. Na wierzchu położyć serce z ciasta francuskiego, troszkę docisnąć i ciasto pozostawić w lodówce na ok 2 godz. Smacznego
Smacznego