Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie ciasta owsianego kakaowego z kremem, jabłkiem i ciastem francuskim.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5596
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12164
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5155
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1516
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5596
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12164
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5155
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1516
Składniki
Mąkę pszenną, otręby, kakao, sodę, cukier, sól wymieszać dokładnie i dodać wodę, ocet i olej. Wymieszać łyżką. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy w kształcie serca. U mnie tortownica 25 cm średnicy z sercem w środku. Pieczenie w temperaturze 170 stopni - 40 min. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch. Galaretki rozpuścić w malej ilości gorącej wody i połączyć z prażonymi jabłkami. Dodać pokrojone w drobną kostkę brzoskwinie. Wszystko dobrze pomieszać. Z masła, cukru, śmietany zrobić krem . Tzn. Masło utrzeć na puch i dodać cukier i dalej ucierać. Stopniowo dodawać śmietanę ucierając. Z cista francuskiego wyciąć dwa kawałki niepełnego serca i zapleść. Pieczenie serca 180 stopni - 20 min. Ciasto wystudzić. Wystudzone ciemne ciasto posmarować masą maślaną. Na to wyłożyć tężejącą galaretkę z jabłkami i brzoskwiniami. Pozostawić w lodówce do stężenia i dopiero posmarować kremem śmietankowym. Na wierzchu położyć serce z ciasta francuskiego, troszkę docisnąć i ciasto pozostawić w lodówce na ok 2 godz. Smacznego
Smacznego