Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane,smaki lata i jesieni pomieszane,pysznie i kolorowo. Serdecznie polecam:)
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 2350
Konfitura jest doskonałym dodatkiem do mięs, serów, ciast, deserów. Warto zro...
Odsłon: 72
Bardzo smaczny deser tiramisu, dlatego robię go często. Krem do deseru zrobio...
Odsłon: 147
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 2350
Konfitura jest doskonałym dodatkiem do mięs, serów, ciast, deserów. Warto zro...
Odsłon: 72
Bardzo smaczny deser tiramisu, dlatego robię go często. Krem do deseru zrobio...
Odsłon: 147
Składniki
Masło utrzeć z cukrem,dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Wsypać mąkę wymieszaną z pr.do pieczenia,dać olejek pomrańczowy ,mleko ,zmiksować. Blaszkę 25/34 wyłożyć papierem do pieczenia ,wylac ciasto. Na wierzchu ułożyć połówki śliwek,w przerwach posypać borówkami ,a na samym końcu posypać cukrem perlistym.
Piec w 180st.gora-dół do złotego koloru,około godz. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem opcjonalnie Smacznego życzę!