Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Ciasto: białka ubić z cukrem, dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem i kakao. Wymieszać. Piec w temp. 180 stopni przez około 20-25 min.
Masa wiśniowa: kompot zagotować z cukrem, zagęścić mąką. Wsypać galaretkę, dodać wydrylowane owoce.
Masa jogurtowa: jogurt wymieszać z 2 opakowaniami cukru waniliowego i rozpuszczoną w małej ilości wody żelatyną. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i pozostałym cukrem waniliowym, połączyć z jogurtem.
Przełożenie: ciepłą masę wiśniową wylać na placek. Masę jogurtową wylać na wiśnie i zetrzeć czekoladę. Odstawić do zastygnięcia.