Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 264
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104568
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9080
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 264
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104568
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9080
Składniki
1. na biszkopt oddzielić żółtka, białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier, chwile jeszcze ubijać, na koniec dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wodę, ocet i olej, delikatnie wymieszać, przełożyć do formy, piec ok 25-30 min w 175 st, wystudzić, 2. dżem przełożyć do miski, dodać galaretki, zalać 2 szklankami wrzątku, mieszać do rozpuszczenia proszku, odstawić do stężenia, 3. na krem wymieszać mąki, cukier i cukier waniliowy, rozprowadzić 1 szkl mleka, drugą szklankę zagotować, wlać rozrobione mąki, ugotować budyń, wystudzić, utrzeć tłuszcz, dodawać po łyżce zimny budyń, krem doprawić sokiem z cytryny, 4. na patelnie włożyć masło, dodać cukier i wiórki kokosowe, podsmażyć na rumiano, 5. biszkopt przekroić na dwie części, dolną nasączyć kilkoma łyżkami ponczu, następnie wyłożyć tężejącą galaretkę, jak warstwa galaretki zastygnie, wyłożyć krem (zostawić 2 łyżki), następnie nałożyć drugą część ciasta, polać kilkoma łyżkami ponczu, posmarować odłożonym kremem, posypać wiórkami, odstawić do lodówki na kilka godzin, smacznego