Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachwyca smakiem nie tylko wyglądem, wypróbuj nie pożałujesz :) uwielbiam wymyślać takie ciasta, nowość goni nowość!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Składniki
Biszkopt kakaowy: Białka z cukrem ubijamy na sztywną pianę. Następnie wlewamy żółtka i delikatnie miksujemy. Wsypujemy pozostałe składniki i całość mieszamy. Wykładamy na blaszkę i pieczemy do 20 minut w 180 stopniach. Beza kokosowo- makowa: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, następnie wsypujemy wiórki kokosowe i mak. Mieszamy, pieczemy w 180 stopniach 40 minut. Masa: Mleko zagotowujemy z cukrem, następnie wsypujemy kaszę. Mieszamy i gotujemy około 15 minut taką aby masą zgęstniała. Margarynę ucieramy i łączymy z kaszą. Na końcu dodajemy kakako i mieszamy. Mus truskawkowy: Zmiksowane truskawki zagotowujemy i mieszamy z cukrem i galaretkami. Studzimy gdy będą gęstniały wykładamy na biszkopciki. Przełożenie ciasta: Biszkopt kakaowy- masa- beza kokosowo- makowa- delikatnie posmarować masą ułożyć biszkopciki naponczowane słodką herbatą- mus truskawkowy