Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30916
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3639
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4442
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1138
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30916
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3639
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4442
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1138
Składniki
Ciasto:Wszystkie składniki połączyć,wyrobić ciasto,podzielić na dwie części.
Masa budyniowa:W 1/2szkl mleka roztrzepać żółtka i mąkę.Resztę mleka zagotować z cukrami.Wlać mleko z żółtkami i zagotować.Masło ucierać mikserem i dodawać stopniowo ostudzony budyń.
Wykonanie całego ciasta:Ciasta rozłożyć na dwóch,wyłożonych papierem do pieczenia blaszkach o wymiarach 25x40cm.Białka ubić z cukrem.Ciasta posmarować dżemem.Na dżem wyłożyć ubitą pianę i posypać bakaliami.Piec ok.30min w temperaturze 180stopni.Płaty ciasta przełożyć kremem.