Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę polecam jest pyszne!!!
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 64
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1184
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 417
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 64
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1184
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 417
Składniki
Ciasto:Wszystkie składniki połączyć,wyrobić ciasto,podzielić na dwie części.
Masa budyniowa:W 1/2szkl mleka roztrzepać żółtka i mąkę.Resztę mleka zagotować z cukrami.Wlać mleko z żółtkami i zagotować.Masło ucierać mikserem i dodawać stopniowo ostudzony budyń.
Wykonanie całego ciasta:Ciasta rozłożyć na dwóch,wyłożonych papierem do pieczenia blaszkach o wymiarach 25x40cm.Białka ubić z cukrem.Ciasta posmarować dżemem.Na dżem wyłożyć ubitą pianę i posypać bakaliami.Piec ok.30min w temperaturze 180stopni.Płaty ciasta przełożyć kremem.