Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe ciasto .Bardzo smakuje zwłaszcza dzieciom.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13109
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1485
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14416
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5962
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13109
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1485
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14416
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5962
Składniki
Masło roztapiam. Białka oddzielam od żółtek i ubijam na sztywno. Żółtka mieszam z cukrem , dodaję masło , gorącą wodę, mąkę , proszek do pieczenia i kakao i dokładnie mieszam. Na koniec dodaję ubite białka i delikatnie mieszam łyżką. Piekę ok40 min. w 180 stopniach.Ja piekłam w małej tortownicy.
Po upieczeniu studzę. Galaretkę mieszam w 250 ml gorącej wody. Banany odieram , kroję na pól i skraplam sokiem z cytryny. Ciasto kroję na połowę. Ja górę pokruszyłam , ale nie trzeba. Na spód układam banany i wlewam ok. połowy tężejącej garaletki. Śmietanę ubijam na sztywno i dodaję resztę galaretki wkładam na banany. Przykrywam lub posypuję górą ciasta. Umieszczam w lodówce na ok.3 godziny. Jeśli ktoś lubi bardziej słodkie można do śmietany dodać cukier puder.