Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5753
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1206
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12389
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5214
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5753
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1206
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12389
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5214
Składniki
Masło utrzec z 3/4 szkl. cukru, stopniowo dodawac żółtka. Wlac mleko z cynamonem, wsypac mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z reszty cukru i kilka łyżek wody zrobic na patelni karmel, wysmarowac nim foremkę (ja wcześniej keksówkę wyłożyłam papierem do piecz.), na karmelu ułożyc plasterki bananów. Na karmel i banany wylac ciasto. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 45 minut.