Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam serdecznie,apetycznie wygląda i super smakuje:)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 297
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11105
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3633
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1235
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 297
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11105
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3633
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1235
Składniki
Białka odzielamy od żółtek i ubijamy na sztywna pianę, dodajemy stopniowo cukier oraz po jednym zółtku. Dodajemy przesianą makę z proszkiem do pieczenia i kakao delikatnie mieszając drewniana łyzka. Jeśli masa bedzie zbyt gesta doda wodę. Ciasto wylewamy na dużą prostokatna blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min w temperaturze 170 stopni.
Po upieczeniu biszkopt ostudzic i nasączyc ponczem-sok z połowy cytryny+3 łyzki cukru+ 3/4 szklanki letniej wody.
Krem ajerkoniakowy przygotowa wg przepisu na opakowaniu, wyłozyc na biszkopt.
Banany pokroic wzdłuż a potem na poł, ułozyc na masie ajerkoniakowej skropic sokiem z cytryny żeby banany nie ściemniały.
Masa piankowa: Rozpuścic w 1 szklance wodym przestudzic. Ubic śmietanęm pod koniec ubijania strużka delikatnie wlewac tężejącą galaretkę do ubitej smietany. Masę wyłozyc na banany. Wierz można posypac startą gorzką czekoladą. Ciasto wstawic do lodówki, aby całośc stężała. Smacznego!