Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam serdecznie,apetycznie wygląda i super smakuje:)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3966
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415462
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3966
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415462
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Składniki
Białka odzielamy od żółtek i ubijamy na sztywna pianę, dodajemy stopniowo cukier oraz po jednym zółtku. Dodajemy przesianą makę z proszkiem do pieczenia i kakao delikatnie mieszając drewniana łyzka. Jeśli masa bedzie zbyt gesta doda wodę. Ciasto wylewamy na dużą prostokatna blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min w temperaturze 170 stopni.
Po upieczeniu biszkopt ostudzic i nasączyc ponczem-sok z połowy cytryny+3 łyzki cukru+ 3/4 szklanki letniej wody.
Krem ajerkoniakowy przygotowa wg przepisu na opakowaniu, wyłozyc na biszkopt.
Banany pokroic wzdłuż a potem na poł, ułozyc na masie ajerkoniakowej skropic sokiem z cytryny żeby banany nie ściemniały.
Masa piankowa: Rozpuścic w 1 szklance wodym przestudzic. Ubic śmietanęm pod koniec ubijania strużka delikatnie wlewac tężejącą galaretkę do ubitej smietany. Masę wyłozyc na banany. Wierz można posypac startą gorzką czekoladą. Ciasto wstawic do lodówki, aby całośc stężała. Smacznego!