Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto ,można do niego użyć ulubionych owoców świetnie smakuje z czerwonymi porzeczkami .Dodatkowym plusem jest to że wykonuje się je bardzo szybko ...
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180st. Zanim się nagrzeje ciasto będzie gotowe do pieczenia.W misce wymieszać jogurt z jajkami ,olejem ,cukrem i cukrem waniliowym.
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao ,dobrze wymieszać rózgą.Nie trzeba długo mieszać ,wszystkie składniki mają się tylko połączyć ze sobą.Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Ubić na sztywno białka z cukrem gdy masa będzie lśniąca dodać mąkę ziemniaczaną i następnie porzeczki .Ciasto piec przez 45minut w piekarniku nagrzanym na 180st.Pod koniec pieczenia wyłożyć na nie bezę i piec jeszcze10-15minut.
ŻEBY BEZA SIĘ NIE SPIEKŁA TO PO KILKU MINUTACH PRZYKRYĆ WIERZCH PAPIEREM DO PIECZENIA ...PO UPIECZENIU POZOSTAWIĆ W PIEKARNIKU PRZY UCHYLONYCH DŻWICZKACH DO OSTYGNIĘCIA.