Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bezy słodkością uzupełniają ciasto!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8803
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7605
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5188
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328396
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8803
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7605
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5188
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328396
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Wsypujemy mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao. Miksujemy. Na końcu dodajemy pianę ubitą z białek. Mieszamy, wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.
Masa: Żółtka ucieramy na parze z cukrem. Następnie studzimy i łączymy z utartymi masłami. Dodajemy alkohol i porcjami serek mascarpone. Nadal ucieramy. Ciasto smarujemy dżemem i wykładamy masę w którą dajemy beziki, wyrównujemy wierzch aby nie było ich widać. Potrzepujemy rozkruszonymi herbatnikami.