Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bezy słodkością uzupełniają ciasto!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1482
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1211
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1333
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1016
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1482
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1211
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1333
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1016
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Wsypujemy mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao. Miksujemy. Na końcu dodajemy pianę ubitą z białek. Mieszamy, wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.
Masa: Żółtka ucieramy na parze z cukrem. Następnie studzimy i łączymy z utartymi masłami. Dodajemy alkohol i porcjami serek mascarpone. Nadal ucieramy. Ciasto smarujemy dżemem i wykładamy masę w którą dajemy beziki, wyrównujemy wierzch aby nie było ich widać. Potrzepujemy rozkruszonymi herbatnikami.