Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z bezami

Ciasto z bezami

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1692

Dodano:

Odsłon: 10842

Pyszne bezy słodkością uzupełniają ciasto!

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto:
    Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Wsypujemy mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao. Miksujemy. Na końcu dodajemy pianę ubitą z białek. Mieszamy, wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.

  2. Masa: Żółtka ucieramy na parze z cukrem. Następnie studzimy i łączymy z utartymi masłami. Dodajemy alkohol i porcjami serek mascarpone. Nadal ucieramy. Ciasto smarujemy dżemem i wykładamy masę w którą dajemy beziki, wyrównujemy wierzch aby nie było ich widać. Potrzepujemy rozkruszonymi herbatnikami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń