Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, które zrobimy w 30 minut, na bazie czekolady i śmietany.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3988
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415627
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2640
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3988
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415627
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2640
Składniki
1. Dno tortownicy wykładamy pokruszonym herbatnikami zmieszanymi z rozpuszczonym masłem.
2. Następnie robimy masę czekoladową, śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy cukier puder, serek mascarpone , mleko w proszku i rozpuszczoną czekoladę. Masę wykładamy na ciastka.
3. Czekoladki Kinder łamiemy na małe kostki i układamy na masie czekoladowej
4. Pozostała nam do zrobienia masa śmietanowa, śmietanę ubijamy mikserem dodajemy cukier puder oraz serek mascaropne. 5. Masę wykładamy na czekoladki i posypujemy pokruszonymi bardzo drobno orzechami. 6. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
7. Ciasto gotowe. 8. Smacznego