Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, które zrobimy w 30 minut, na bazie czekolady i śmietany.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
1. Dno tortownicy wykładamy pokruszonym herbatnikami zmieszanymi z rozpuszczonym masłem.
2. Następnie robimy masę czekoladową, śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy cukier puder, serek mascarpone , mleko w proszku i rozpuszczoną czekoladę. Masę wykładamy na ciastka.
3. Czekoladki Kinder łamiemy na małe kostki i układamy na masie czekoladowej
4. Pozostała nam do zrobienia masa śmietanowa, śmietanę ubijamy mikserem dodajemy cukier puder oraz serek mascaropne. 5. Masę wykładamy na czekoladki i posypujemy pokruszonymi bardzo drobno orzechami. 6. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
7. Ciasto gotowe. 8. Smacznego