Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na każdą okazję.Z dodatkiem jagód , nabiera innego , ciekawego smaku.
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 44
Przekąska z ciasta drożdżowego z dodatkiem cebuli, sera żółtego oraz posypane...
Odsłon: 65
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 17
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 42
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 123
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 44
Przekąska z ciasta drożdżowego z dodatkiem cebuli, sera żółtego oraz posypane...
Odsłon: 65
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 17
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 42
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 123
Składniki
Białka ubijam na sztywno , dodaję cukier. Następnie dodaję żółtka z olejem , dokładnie miksuję. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i kakao , wsypuję do jajek i delikatnie mieszam łyżką .Wylewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 25 minut w tem. 170 stopni do suchego patyczka. Wyjmuję i studzę.
Ciasto kroję na dwie części. Jedną część umieszczam na papierze i wkładam na blachę. Drugą część kruszę.Banany i truskawki kroję w plasterki i układam na ciasto. Skraplam sokiem z cytryny.
Śmietanę ubijam na sztywno , dodaję cukier puder. Wsypuję jagody i delikatnie mieszam łyżką . Wyjmuję na ciasto. Na wierzch posypuję pokruszonym ciastem i lekko dociskam. Wkładam do lodówki na 1 godzinę.