Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na każdą okazję.Z dodatkiem jagód , nabiera innego , ciekawego smaku.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7659
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2806
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7659
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2806
Składniki
Białka ubijam na sztywno , dodaję cukier. Następnie dodaję żółtka z olejem , dokładnie miksuję. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i kakao , wsypuję do jajek i delikatnie mieszam łyżką .Wylewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 25 minut w tem. 170 stopni do suchego patyczka. Wyjmuję i studzę.
Ciasto kroję na dwie części. Jedną część umieszczam na papierze i wkładam na blachę. Drugą część kruszę.Banany i truskawki kroję w plasterki i układam na ciasto. Skraplam sokiem z cytryny.
Śmietanę ubijam na sztywno , dodaję cukier puder. Wsypuję jagody i delikatnie mieszam łyżką . Wyjmuję na ciasto. Na wierzch posypuję pokruszonym ciastem i lekko dociskam. Wkładam do lodówki na 1 godzinę.