Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie jesienne ciasto w smaku przypomina piernik. Pachnie przyprawami, jest wilgotne i pyszne.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1334
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 249
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1334
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 249
Składniki
Składniki na tortownicę 22 cm. Dynię zetrzeć, odstawić i odcisnąć sok. W jednym naczyniu mieszamy suche składniki - cukier, przesianą mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy, sodę i kakao. W drugim naczyniu mieszamy mokre składniki-jaja, olej. Dno formy do pieczenia wykładamy od spodu papierem. Wylewamy surowe ciasto, następnie wkładamy do nagrzanego do 170* piekarnika. Pieczemy opcja dół 50 minut w 150* C Smacznego.