Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia ze spodem z ciasteczek i lekko kwaskowatej galaretce z rabarbaru. Ozdobione truskawkami, daje dobre połączenie smakowe z galaretką. Masa nie jest za słodka z wyraźnie przebijającym smakiem i wanilii i z lekką nutą czekoladową. Żółtka dodają więcej „pełności” i smaku do masy ale bez nich ciasto też jest dobre.
Ciastka i masło zmiksować/pokruszyć w malakserze do otrzymania masy ciasteczkowej o konsystencji mokrego piasku.
Formę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód formy wysypać masę ciasteczkową, wyrównać np. dnem kubka lub grzbietem łyżki, schłodzić przez 30 minut w lodówce.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem ze 50 ml śmietanki. (do śmietanki dodać połamaną czekoladę cały czas mieszajać aż do rozpuszczenia) Pozostałą śmietankę ubić razem z wanilią( ziarenkami wanilii). Do ubitej śmietany dodawać po trochu wystudzoną masę czekoladową i żółtka cały czas ubijając.
Na koniec dodać żelatynę przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Masę przełożyć na schłodzony spód ciasteczkowy. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Pokroić rabarbar na drobne kawałki dodać cukier, wodę i wanilie i gotować aż rabarbar zrobi się miękki. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Gdy już galaretka zaczyna zastygać wyłożyć na ciasto. Ozdobić truskawkami. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 264
Deser dla Korposzczurów:). Orzeźwia, pobudza, odrywa od korpocodzienności, od...
Odsłon: 49
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 264
Deser dla Korposzczurów:). Orzeźwia, pobudza, odrywa od korpocodzienności, od...
Odsłon: 49
Składniki
Ciastka i masło zmiksować/pokruszyć w malakserze do otrzymania masy ciasteczkowej o konsystencji mokrego piasku. Formę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód formy wysypać masę ciasteczkową, wyrównać np. dnem kubka lub grzbietem łyżki, schłodzić przez 30 minut w lodówce.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem ze 50 ml śmietanki. (do śmietanki dodać połamaną czekoladę cały czas mieszajać aż do rozpuszczenia) Pozostałą śmietankę ubić razem z wanilią( ziarenkami wanilii). Do ubitej śmietany dodawać po trochu wystudzoną masę czekoladową i żółtka cały czas ubijając.
Na koniec dodać żelatynę przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Masę przełożyć na schłodzony spód ciasteczkowy. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Pokroić rabarbar na drobne kawałki dodać cukier, wodę i wanilie i gotować aż rabarbar zrobi się miękki. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Gdy już galaretka zaczyna zastygać wyłożyć na ciasto. Ozdobić truskawkami. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Przepisy Desery
Desery
MONOPORCJA MATCHA LATTE -naturalny, zdrowy energetyk
Desery
Małe chałki z powidłami śliwkowymi
Desery
Galaretka w pucharkach
Desery
Pianka z owocami i galaretką
MONOPORCJA MATCHA LATTE -naturalny, zdrowy energetyk
Deser dla Korposzczurów:). Orzeźwia, pobudza, odrywa od korpocodzienności, od...
Odsłon: 49
Małe chałki z powidłami śliwkowymi
Mam dziś dla was pyszny przepis na przepyszne chałki
Odsłon: 58