Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, lekkie i puszyste ciasto, szybko się robi, można dodawać dowolny rodzaj owoców, zależnie od sezonu, doskonały z rabarbarem, przed letnim sezonem na owoce fajnie znać ten przepis
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 147
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1242
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 225
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 147
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1242
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 225
Składniki
1. masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodawać po 1 jednym żółtku, ucierać, dodać olej, mąkę z proszkiem, wymieszać, 2. białka ubić na sztywno, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać, dodać pokrojone w kostkę jabłka, wymieszać, wyłożyć na blaszkę, piec ok 35-40 min w 180 st, 3. przed podaniem posypać cukrem pudrem, smacznego