Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wilgotne ciasto z jabłkami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13060
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2435
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3585
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4431
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13060
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2435
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3585
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4431
Składniki
KRUSZONKA: Składniki na kruszonką wsypać do miski i rękoma zagnieść kruszonkę. Odstawić.
Ciasto: Do miski wbić jajka, dodać olej, maślankę, cukier, cukier waniliowy i wymieszać szpatułką do połączenia składników. W drugiej misce wymieszać razem mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i przyprawy. Suche składniki przesypać do mokrych i energicznie wymieszać na jednolite ciasto. Dodać pestki z dyni, pokrojone na kawałeczki jabłka i wymieszać. Gotowe ciasto przełożyć do formy o wymiarach 35X12, Wierzch posypać kruszonką. Ciasto piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni na najniższym poziomie.(funkcja góra, dół) przez około 1 godzinę. Ciasto po wyjęciu z piekarnika odstawić do wystygnięcia. SMACZNEGO!