Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowa pychotka :)
Składniki na blaszkę 25/25 z wysokimi bokami.
Żółtka oddzielamy od białek. Białka odstawiamy na pianę. Do żółtek dodajemy cukier, roztopione zimne masło i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Składniki zagniatamy rękoma w misce, aż powstanie zbita jednolita masa. Trwa to ok. pięć minut. Ciasto dzielimy na dwie części 3/4 i 1/4.
1/4 ciasta ponownie zagniatamy z kakaem, owijamy we folię i umieszczamy w zamrażalniku. Odkładamy na kruszonkę.
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. 3/4 ciasta wykładamy na papier, nakłuwamy widelcem i pieczemy 20 minut 180*
Na upieczony spód kładziemy jabłka wymieszane z cynamonem, pianę powstałą po ubiciu białek z cukrem, oraz startą na tarce kruszonkę.
Ponownie ciasto umieszczamy w piekarniki i pieczemy 40 minut w 170* opcja ''dół''.
Smacznego.
Ciasto rozpływa się w ustach, jest aromatyczne i smaczne. Bardzo łatwe w zrobieniu.
Jabłek nie musimy smażyć, wystarczy, że pokroimy je na kawałki lub ćwiartki. Po upieczeniu są miękkie.
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53563
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14127
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166523
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 32
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53563
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14127
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166523
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 32
Składniki
Składniki na blaszkę 25/25 z wysokimi bokami. Żółtka oddzielamy od białek. Białka odstawiamy na pianę. Do żółtek dodajemy cukier, roztopione zimne masło i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Składniki zagniatamy rękoma w misce, aż powstanie zbita jednolita masa. Trwa to ok. pięć minut. Ciasto dzielimy na dwie części 3/4 i 1/4. 1/4 ciasta ponownie zagniatamy z kakaem, owijamy we folię i umieszczamy w zamrażalniku. Odkładamy na kruszonkę. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. 3/4 ciasta wykładamy na papier, nakłuwamy widelcem i pieczemy 20 minut 180* Na upieczony spód kładziemy jabłka wymieszane z cynamonem, pianę powstałą po ubiciu białek z cukrem, oraz startą na tarce kruszonkę. Ponownie ciasto umieszczamy w piekarniki i pieczemy 40 minut w 170* opcja ''dół''. Smacznego.
Ciasto rozpływa się w ustach, jest aromatyczne i smaczne. Bardzo łatwe w zrobieniu. Jabłek nie musimy smażyć, wystarczy, że pokroimy je na kawałki lub ćwiartki. Po upieczeniu są miękkie.
Przepisy Desery
Desery
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 78
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 221