Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto piekę od lat ale znajoma doradziła mi by dodać do niego stopione masło. Dzięki temu zyskało na smaku i aromacie. Jest smaczne i wilgotne. Polecam.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Jabłka obrać i pokroić w dużą kostkę. Skropić sokiem z cytryny by nie ściemniały. Rodzynki zalać na 15 minut rumem. Po tym czasie osączyć na sicie. W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek, cynamon, sodę . Do drugiego wbić jajka, dodać cukier, aromat i zmiksować. Masło roztopić i po ostudzeniu wlać do masy jajecznej . Dodać suche składniki i osączone rodzynki. Połączyć z pokrojonymi jabłkami Dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy o wymiarach 25/34 cm. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto po upieczniu oprószyć cukrem pudrem.