Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co tu dużo mówić. Ciasto przepyszne, rozpływa się w ustach. Puszyste, lekkie, smaczne!
Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać stopniowo cukier i żółtka. Gdy te składniki są już wymieszane, powoli wlewamy olej. Następnie mąka wymieszana z proszkiem do pieczenia, do tego aromat. Wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę jabłka i żurawinę, wszystko wymieszać, wylać na natłuszczoną formę (prostokątna coś ok 30cm). Piec 50minut w temperaturze 160-170 stopni.
Ostudzić, posypać cukrem pudrem, i zdążyć skosztować nim zniknie!
Czyli deser idealny na długie, powakacyjne wieczory. Przygotujesz go szybko i...
Odsłon: 925
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 18
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 30
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 18
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 30
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać stopniowo cukier i żółtka. Gdy te składniki są już wymieszane, powoli wlewamy olej. Następnie mąka wymieszana z proszkiem do pieczenia, do tego aromat. Wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę jabłka i żurawinę, wszystko wymieszać, wylać na natłuszczoną formę (prostokątna coś ok 30cm). Piec 50minut w temperaturze 160-170 stopni.
Ostudzić, posypać cukrem pudrem, i zdążyć skosztować nim zniknie!
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z rabarbarem na oleju na dużą blachę
Desery
Kolorowy sernik bez sera
Desery
Fale Dunaju
Desery
Proste ciasto z serkiem mascarpone bez pieczenia
Ciasto z rabarbarem na oleju na dużą blachę
Kiedy sezon na owoce jest w pełni, ciasto z rabarbarem na oleju na dużą blach...
Odsłon: 7
Kolorowy sernik bez sera
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 18