Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto które zrobisz bez użycia miksera
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 294
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 294
Składniki
Jajka wymieszaj z cukrami i szczyptą soli Dodaj olej i maślankę, połącz Wsyp mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj (mogą zostać grudki) Jagody podziel na pół, do jednej części wsyp łyżeczkę mąki i wymieszaj Jagody z mąką dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj Ciasto przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia Na wierzch wysyp drugą część jagód Kruszonka: wszystkie składnik rozetrzyj ze sobą do uzyskania okruchów Ciasto posyp kruszonką Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 30 min (do suchego patyczka)