Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto podobne w smaku do biszkoptowego do którego nadają się inne owoce jak maliny, porzeczki czy jagody. Szybkie i łatwe do zrobienia i upieczenia. Jest mięciutkie, w którym słodko waniliowy smak ciasta miesza się z lekko kwaskowatym smakiem owoców. Dobre jest podane z bitą śmietaną
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3965
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415452
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3965
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415452
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Składniki
Tłuszcz utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym Gdy jest dobrze utarte, dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu Wsypać przesiana mąkę razem z proszkiem do pieczenia Wlać śmietankę. Wymieszać wszystko razem.
Blachę o wymiarach 33 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, albo posmarować margaryną. Ciasto przełożyć na papier, wyrównać i układać gęsto owoce lekko wciskając je w ciasto. Piec w temperaturze 175ºC przez około 30- 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Lekko przestudzić i posypać z wierzchu cukrem.