Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto podobne w smaku do biszkoptowego do którego nadają się inne owoce jak maliny, porzeczki czy jagody. Szybkie i łatwe do zrobienia i upieczenia. Jest mięciutkie, w którym słodko waniliowy smak ciasta miesza się z lekko kwaskowatym smakiem owoców. Dobre jest podane z bitą śmietaną
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 23
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 792
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2096
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4092
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 23
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 792
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2096
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4092
Składniki
Tłuszcz utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym Gdy jest dobrze utarte, dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu Wsypać przesiana mąkę razem z proszkiem do pieczenia Wlać śmietankę. Wymieszać wszystko razem.
Blachę o wymiarach 33 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, albo posmarować margaryną. Ciasto przełożyć na papier, wyrównać i układać gęsto owoce lekko wciskając je w ciasto. Piec w temperaturze 175ºC przez około 30- 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Lekko przestudzić i posypać z wierzchu cukrem.