Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
znane są ciasteczka z kleiku ryżowego nie muszę ich chwalić, a dla odmiany ciasto z bitą śmietaną i konfiturą z wiśni:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12323
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13149
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5372
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12323
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13149
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5372
Składniki
składniki na ciasto czyli kleik ryżowy, jajka, margaryna, mąka, proszek do pieczenia, cukier i wiórki kokosowe razem wymieszać na jednolitą masę podzielić na dwie części i każdą upiec (ja na okrągłej tortownicy 30 centymetrowej) około 20 minut
masa ; żelatynę namoczyć w szklance z 2 łyżkami zimnej wody potem uzupełnić gorącą wodą do połowy szklanki i dobrze wymieszać ubić śmietanę z cukrem wlać wystudzoną zelatynę (zostawić 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny) wyłożyć pół masy na jeden krążek do drugiej połowy dodać konfiturę i 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny wyłożyć na białą masę przykryć drugim plackiem I SMACZNEGO