Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
znane są ciasteczka z kleiku ryżowego nie muszę ich chwalić, a dla odmiany ciasto z bitą śmietaną i konfiturą z wiśni:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4423
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6835
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4423
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6835
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
składniki na ciasto czyli kleik ryżowy, jajka, margaryna, mąka, proszek do pieczenia, cukier i wiórki kokosowe razem wymieszać na jednolitą masę podzielić na dwie części i każdą upiec (ja na okrągłej tortownicy 30 centymetrowej) około 20 minut
masa ; żelatynę namoczyć w szklance z 2 łyżkami zimnej wody potem uzupełnić gorącą wodą do połowy szklanki i dobrze wymieszać ubić śmietanę z cukrem wlać wystudzoną zelatynę (zostawić 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny) wyłożyć pół masy na jeden krążek do drugiej połowy dodać konfiturę i 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny wyłożyć na białą masę przykryć drugim plackiem I SMACZNEGO