Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest tu tych przepisów kilka więc wklejam i mój gdyż trochę inaczej robię krem. Taka forma łączenia składników na początku mnie zaskoczyła ale okazało się że to niezły pomysł.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22538
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14834
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4634
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44236
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 614
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 626
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22538
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14834
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4634
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44236
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 614
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 626
Składniki
2 szklanki mleka zagotować ze szklanka cukru i cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko wlewamy wymieszane ze szklanką mleka obie mąki i żółtka. Gotujemy budyń gdy jest gotowy i gorący dodajemy kostkę margaryny i miksujemy aż uzyskamy jednolitą masę. Na koniec wsypujemy kokos i łączymy go z kremem. Musimy zostawić trochę kokosu aby posypać wierzch ciasta. Układamy warstwy i tu możecie to zrobić według siebie. Ja układałam po 4 krakersy wzdłuż i 4 w szerz blaszki. Wyszły mi 4 warstwy. Każdą z nich smarujemy ciepłym kremem. Na ostatnią warstwę kładziemy najmniejszą ilość kremy i posypujemy kokosem. To ciasto smakuje najlepiej w temperaturze pokojowej moim skromnym zdaniem:-))Smacznego