Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z krakersam

Ciasto z krakersam

Autor:

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 1652

Dodano:

Odsłon: 2537

Jest tu tych przepisów kilka więc wklejam i mój gdyż trochę inaczej robię krem. Taka forma łączenia składników na początku mnie zaskoczyła ale okazało się że to niezły pomysł.

Składniki

  • Mleko 3szklanki
  • Cukier trzcinowy 1szklanka
  • Cukier waniliowy 1duży
  • Żółtka 3szt.
  • Mąka pszenna 3łyżki
  • Mąka ziemniaczana 3łyżki
  • Kostka margaryny
  • Kokos wiórki 20dag
  • Krakersy solone bez smakowe 2paczki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto z krakersam

Przygotowanie

  1. 2 szklanki mleka zagotować ze szklanka cukru i cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko wlewamy wymieszane ze szklanką mleka obie mąki i żółtka. Gotujemy budyń gdy jest gotowy i gorący dodajemy kostkę margaryny i miksujemy aż uzyskamy jednolitą masę. Na koniec wsypujemy kokos i łączymy go z kremem. Musimy zostawić trochę kokosu aby posypać wierzch ciasta.
    Układamy warstwy i tu możecie to zrobić według siebie. Ja układałam po 4 krakersy wzdłuż i 4 w szerz blaszki. Wyszły mi 4 warstwy. Każdą z nich smarujemy ciepłym kremem. Na ostatnią warstwę kładziemy najmniejszą ilość kremy i posypujemy kokosem.
    To ciasto smakuje najlepiej w temperaturze pokojowej moim skromnym zdaniem:-))Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 19 stycznia 2014 Świetny przepis, co najważniejsze można ten smakołyk zrobić szybko.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 19 stycznia 2014 Pyszne i błyskawiczne, kiedyś robiłam, dzięki za przypomniemie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń