Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu. Trochę tylko czasu zabiera pieczenie. Co do porzeczek to to mogą być zarówno czerwone, jak i czarne. Polecam.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Składniki
Keksówkę o wymiarach 10x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. W jednej miseczce przygotować suche składniki tj. przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sodę, cukier, mak. Wymieszać je. Do drugiej miski wbić jajka, wlać rozpuszczone, letnie masło, ekstrakt waniliowy i jogurt. Wymieszać. Przelać do suchych składników. Starannie wymieszać trzepaczką lub zwykłą łyżką. Jedną szklankę porzeczek obtoczyć w łyżce mąki. Owoce wmieszać do ciasta. Tak przygotowaną masę przełożyć do keksówki. Na wierzch reszta owoców również obtoczonych w łyżce mąki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 60-70 minut. Ja piekłam 65 minut, ale to zależy od piekarnika. Zawsze pod koniec pieczenia najlepiej sprawdzić, czy ciasto już nadaje się do wyjęcia z piekarnika. Po kilku minutach gotowe ciasto wraz z papierem do pieczenia przenieść na kratkę lub deskę. Czekać, aż całkowicie ostygnie. Przed pokrojeniem posypać cukrem pudrem.