Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z malinami pod kruszonką"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 244
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 334
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 109
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2181
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 244
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 334
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 109
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2181
Składniki
Mąkę posiekaj z margaryną. Dodaj pozostałe i szybko zagnieć ciasto. Oddziel 1/3 ciasta, owiń folią i włóż do zamrażalnika. Resztę ciasta wyłóż na blaszkę, piecz 15-20 min w 180°C.
Ubijaj białka mikserem, dodając po trochu najpierw cukier, a potem oba budynie. Wlej olej i dokładnie wymieszaj. Sztywną pianę roz smaruj na podpieczonym spodzie. Na pianie ułóż maliny.
Zetrzyj na nie wyjęte z zamrażalnika ciasto. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz około 30 minut w 180°C. Ciepłe ciasto posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie