Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
... smaczne i łatwe w wykonaniu...
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Składniki
Ciasto: -0,5 kg mąki -1 szklanka cukru 2 jajka,1 margaryna,2 cukry waniliowe,2 łyżeczki proszku do pieczenia,3 budynie śmietankowe,1 kg jabłek. Masa kokosowa: 2 jajka,1 szklanka cukru,wiórki kokosowe 20 dag,0,5 kostki margaryny Mąkę,cukier jajka,margarynę ,proszek i cukier waniliowy zagnieść.Ciasto podzielić na 2 części,jedną wyłożyć na blaszkę na to pokrojone w cząstki jabłka,następnie wykładamy masę budyniową ugotowaną z 3 budyni śmietankowych i 1 litra mleka.Przykrywamy drugą częścią ciasta i kładziemy masę kokosową,którą wykonujemy w następujący sposób:
Margarynę rozpuścić,ostudzić.Ubijamy pianę z 2 białek,dodajemy cukier,2 żółtka,wiórki,dobrze wymieszać.Do masy dodajemy rozpuszczoną margarynę i jeszcze wymieszać..