Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto rewelacyjna jest masa, bo jogurty można dawać różno -smakowe i tworzyć pyszne smaki owocowe!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 866
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2116
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4126
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 866
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2116
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4126
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy, wylewamy na blachę o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Przekrawamy na pół. Ciasto: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do nich 0,5 szkl cukru, rodzynki, orzechy i olej. Odstawiamy na dwie godziny. Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy jedno żółtko, miód, mąkę, sodę, i jabłka. Mieszamy i pieczemy do 40 minut w 180 stopniach. Masa: Z mleka, cukru, żółtek i mąk gotujemy budyń. Łączymy z utartym masłem na końcu z jogurtami. Przełożenie ciasta: Biszkopt- masa- ciasto- masa- biszkopt