Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto,idealne na imprezę urodzinową i nie tylko. Polecam!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 900
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15253
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1873
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 900
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15253
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1873
Składniki
Upiec dwa jasne biszkopty (25x36). wystudzić. .
3/4 szklanki mleka zagotować z cukrami,a w pozostałym mleku rozprowadzić mąkę i wlać do gotującego się mleka.Ugotować budyń. Ostudzić. Kostkę Kasi utrzeć i porcjami dodawać zimny budyń i dwa żółtka.
Na pierwszy biszkopt nałożyć krem ( trochę kremu zostawić,żeby cieniutko posmarować wierzch ciasta). Posypać połową orzechów,rodzynek (u mnie tym razem wersja bez rodzynek,za to dodałam płatki migdałów) i ryżu preparowanego. Drugi biszkopt posmarować masą karmelową,i stroną posmarowaną przykryć pierwszy biszkopt. Górę lekko posmarować pozostałym kremem. I posypać resztą orzechów,rodzynek i ryżem. Połowę tabliczki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej,dodać 1-2 łyżki mleka. Roztopioną czekoladą ,,popisać" wierzch ciasta. Ciasto schłodzić w lodówce kilka, kilkanaście godzin (żeby łatwo się kroiło).