Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy jeszcze sezon na wiśnie był w pełni, musiałam go wykorzystać. Zdradzę wam w sekrecie, że wiśnie to jedne z moich ulubionych owoców po bananach i truskawkach ;)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 688
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 99
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 688
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 99
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, po czym dodać cukier i wymieszać dokładnie. Dodać żółtka i mąkę. Wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenie i piec w temperaturze 180 stopni do tzw. ' suchego patyczka '. Po wystudzeniu i wyciągnięciu biszkoptu z blaszki przekroić na 2 części.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, po czym dodać mascarpone i cukier puder do smaku. Wyłożyć połowę masy na jeden biszkopt, przykryć drugim. Wyłożyć drugą część.
Na masę wyłożyć wiśnie odsączone z syropu. Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach wody. Kiedy zacznie tężeć, wylać na ciasto. Dobrze schłodzić.