Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z maślanką i jagodami

Ciasto z maślanką i jagodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 380

Dodano:

Odsłon: 5184

pyszne wilgotne ciasto z lekka kruszonka

Składniki

  • 2 jaja
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl maslanki
  • 2,5 szkl maki
  • 1,5 szkl oleju
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia
  • jagody lub dowolne owoce
  • na kruszonke
  • 10 lyzek maki
  • 10 lyzek cukru
  • 10 lyzek oleju
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. jajka ucieramy z cukrem na puszysta mase dodajemy olej maslanke make i proszek do pieczenia wylewamy na wysmarowana tluszczem blaszke posypujemy dowolnymi owocami

  2. 10 lyzek oleju 10 luzek cukru i 10 lyzek maki zagniatamy rekami na kruszonke posypujemy ciasto i pieczemy 50 min w 180 stopniach ciasto na duza blaszke

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń