Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto dla wszystkich osób lubiących masło orzechowe, swoją drogą ja mogłabym je jeść codziennie :) ciasto wspaniale nadaje się na jesienne wieczory z kubkiem czekolady, czy spotkania w gronie przyjaciół. Smak ciasta mile mnie zaskoczył, sam krem z masłem orzechowym to całkiem fajne doznania smakowe, polecam wszystkim smakoszom :)
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17008
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2452
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4620
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1782
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17008
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2452
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4620
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1782
Składniki
Przygotowanie ciasta: Piekarnik rozgrzewamy do 180 C ( bez termoobiegu), tortownicę (23 cm) smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, następnie do miski wbijamy jajka, ekstrakt i 3 łyżki maślanki, wszystko ubijamy. Do osobnej miski wrzucamy wszystkie suche produkty, mieszamy, do suchych dodajemy resztę maślanki i masło, miksujemy do uzyskania jednolitej masy, dolewamy połowę masy jajecznej, miksujemy, dodajemy resztę i miksujemy. Ciasto przekładamy do tortownicy, pieczemy ok 40 min, lub do momentu gdy ciasto będzie odstawało od formy. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Przygotowanie masy: Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto można przekroić na pół ( ostrożnie, bo może się połamać), i przełożyć masą lub rozsmarować ją na wierzchu ciasta. Ja ostatecznie polałam jeszcze ciasto na wierzchu rozpuszczoną czekoladą. Smacznego !