Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-04-2019
Dekadenckie ciasto z masłem orzechowym, trzema tabliczkami czekolady i kruszonką. Wyobrażacie sobie ten smak?? w rzeczywistości jest jeszcze lepszy:)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1159
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1159
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Prostokątną formę do pieczenia wyłożyć papierem ( ja miałam taką 30x25 cm) W garnku zagotować wodę, ustawić na niej miskę dodać czekoladę i masło orzechowe (1/2 szklanki) i mieszając czekać aż się rozpuści
W dużej misce ręką wymieszać mąkę, cukier, masło i masło orzechowe tak, żeby powstała kruszonka. Odstawić 2 szklanki kruszonki na bok, do reszty kruszonki dodać proszek i sodę, wymieszać, dodać jajka, mleko, sól - zmiksować na gładkie ciasto.
Na dno wylać połowę ciasta, na to rozprowadzić połowę czekolady z masłem orzechowym, na to resztę ciasta, potem resztę czekolady i wierzch wysypać kruszonką. Kruszonkę lekko dognieść. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 45-50 minut.