Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z owocami"
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 194
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 311
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 194
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 311
Składniki
na ciasto zagniatam i dzielę na dwie części. Chłodzę godzinę. Białka ubijam na sztywno z solą, dodaję cukier, ubijam, aż piana będzie lśniąca. Dosypuję budyń i mąkę ziemniaczaną, miksuję. Gdy się połączą, wsypuję wiórki kokosowe i delikatnie mieszam, dolewając śmietanę. Jedną część ciasta ścieram na tarce o dużych oczkach na przygotowaną blachę. Na ciasto wylewam masę z białek, posypuję owocami. Na owoce ścieram resztę ciasta. Piekę godzinę w 180oC. Zimny placek posypuję cukrem pudrem.
90 minut Cena porcji około 0,70 zł
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska, Katowice.Źródło: Rewia