Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nadszedł czas świeżych owoców i czas na ciasta z nimi, dobrze mieć wypróbowany przepis na ciasto i zmieniać tylko rodzaj owoców,
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10702
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 211
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 188
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 758
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10702
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 211
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 188
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 758
Składniki
1. masło utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku, ciągle ucierając, jak masa będzie jasna i puszysta, dodać olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sok z cytryny, wymieszać (jak masa jest bardzo gęsta można dodać 1-2 łyżki jogurtu), 2. z białek ubić pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać, 3. ciasto wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, ułożyć owoce (kwaśne owoce obsypać cukrem), wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st, piec ok 30-35 min, po przestudzeniu posypać cukrem pudrem smacznego