Desery Przepis na:
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Oddzielić żółtka od białek i ubić białka na sztywno,dodawać na przemian żółtka i cukier.Delikatnie łyżką wymieszać z mąką zmieszną z proszkiem do pieczenia i 2 łyżkami wody.Wlać na blachę i piec na rumiano.
Brzoskwinie i ananasy pokroić w kostkę i wymieszać razem,położć równomiernie na biszkopcie.Sok z ananasów i brzoskwiń dopełnić do litra wodą i ugotować na nim budynie.Gorącym zalać owoce na biszkopcie.Ubić 3 białka na sztywno dodać kokos i 1/2 szklanki cukru rozsmarować na budyniu i jeszcze zapiec kokos na rumiano.Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

iwona_mm 03 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Polecam jest szybkie do wykonania i smaczne.Pozdrawiam :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Kama2002 03 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Ciekawy przepis! Do wypróbowania:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

iwona_mm 20 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Pięknie dziękuję za miły komentarz cieszę sie że smakowało :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

babciamarty 19 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Bardzo szybkie ciasto,gotowe w pół godziny jak właczyłam termoobieg na 150 st i pyszne0 Kto głosował? | Odpowiedz

iwona_mm 19 września 2010Zgłoś do usunięcia
1 proszek do pieczenia,bardzo się cieszę że trafiłam w gust naprawdę polecam.Ciasto jest pyszne.Życzę smacznego.;:) :)0 Kto głosował? | Odpowiedz