Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 205
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1962
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 205
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1962
Składniki
Oddzielić żółtka od białek i ubić białka na sztywno,dodawać na przemian żółtka i cukier.Delikatnie łyżką wymieszać z mąką zmieszną z proszkiem do pieczenia i 2 łyżkami wody.Wlać na blachę i piec na rumiano.
Brzoskwinie i ananasy pokroić w kostkę i wymieszać razem,położć równomiernie na biszkopcie.Sok z ananasów i brzoskwiń dopełnić do litra wodą i ugotować na nim budynie.Gorącym zalać owoce na biszkopcie.Ubić 3 białka na sztywno dodać kokos i 1/2 szklanki cukru rozsmarować na budyniu i jeszcze zapiec kokos na rumiano.Smacznego