Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto stosuję do wszystkich owoców. Jest przepyszne i zawsze się udaje. Przepis zasięgnięty ze starych zapisków mamy do ciasta z rabarbarem.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 123
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 123
Składniki
W garnuszku topimy kostkę margaryny i czekamy aż ostygnie. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę. (do słodkich owoców - dodaję tylko szklankę cukru, bo ja nie lubię bardzo słodkich ciast ;)) Do masy jajecznej dodajemy wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Na koniec, dodajemy śmietanę i rozpuszczoną margarynę i mieszamy.
A teraz mamy dwa warianty. 1. Albo wykładamy na wyłożoną papierem blachę ciasto i na górze układamy owoce 2. Albo mieszamy część owoców z ciastem a resztę układamy na wierzchu. Używam blachy kwadratowej, 25 x 25 cm. Piekarnik na 160 - 180 stopni na 45 - 60 minut - w zależności od owoców. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.