Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto owsiane z jabłkami to deser na każdą okazję. Placek z płatków owsianych, jogurtu, cynamonu i orzechów jest naprawdę prosty do przygotowania. Użyte składniki czynią go zdrową, sycącą i przepyszną przekąską. Wypróbuj przepis!
Forma prostokątna o wymiarach 18 x 24 cm
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 24
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 113
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 24
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 113
Składniki
Pamiętaj, aby jogurt i jajka miały temperaturę pokojową - musisz je wyjąć wcześniej z lodówki!
Jabłko umyj, obierz i pokrój w niewielką kostkę. Wszystkie składniki, oprócz orzechów, wrzuć do malaksera i rozdrobnij (ew. połącz blenderem).
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza (w trybie góra-dół). Formę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej przygotowaną masę. Wyrównaj ciasto i posyp lekko rozdrobnionymi (pokrojonymi) orzechami włoskimi.
Wstaw formę do rozgrzanego piekarnika i piecz przez ok. 25 minut. Po tym czasie wyjmij i odstaw do wystudzenia. Następnie, gdy ciasto z płatków owsianych z jabłkami będzie już chłodne, pokrój na mniejsze porcje i podawaj.