Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takimi ciastami można zajadać się nie tylko w Karnawale :)
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 70
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11610
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 70
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11610
Składniki
Wkładka serowa: Do miski dać żółtka, margarynę, cukier, cukier waniliowy. Zmiksować. Dawać porcjami ser i proszek budyniowy. Wszystko razem zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać. Piec na blaszce 25/36 w 170°C ok. 50 min. Ciasto: Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą. Pozostawiamy ciasto na 2 dni. Pieczemy do 20 minut w 180 stopniach. Zimne ponczujemy. Polewa orzechowa: Wszystkie składniki polewy smażymy na patelni przez 15 minut. Gotową polewą rozprowadzamy na wierzchu ciasta. Ciasto miodowe: Z mąki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru, jajka i zagniatamy ciasto. Pieczemy placek na blaszce o wymiarze 25/36 i pieczemy do 15 minut w 180 stopniach. Masa: Masło ucieramy z cukrem pudrem i alkoholem. Dzielimy na pół do jednej połowy dodajemy rozpuszczoną czekoladę, a do drugiej aromat. Przełożenie: Biszkopt- masa kakaowa- wkładka serowa- masa jasna- ciasto miodowe- polewa orzechowa
Przepisy Desery
Desery
Bezowy deserek ze śmietaną i galaretką.
Desery
Drożdżowa baba wielkanocna z nutą pomarańczy
Desery
Wielkanocna tarta czekoladowo ciasteczkowa
Desery
babka maślana z sokiem z limonki
Bezowy deserek ze śmietaną i galaretką.
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 17
Drożdżowa baba wielkanocna z nutą pomarańczy
Wielkanocna baba drożdżowa w smaku wyjątkowa, bo z sokiem z pomarańczy i świe...
Odsłon: 122