Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto, które wydaje sie być pracochłonne, ponieważ składa się z warstwy kruchej i biszkoptowej. Jest jednak proste do zrobienia, bo warstwy pieczemy równocześnie. Genialne w smaku, pachnące orzechami, słodkie, ale przełamane kwaśną porzeczką. Gorąco polecam.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Składniki
Składniki na kruche ciasto szybko zagnieść. Ciasto rozwałkować, przełożyć do foremki (o średnicy 26cm ) wyłożonej papierem, posmarować dżemem.
Ciasto biszkoptowe: Jaja ubij z cukrem i cukrem wanilinowym na pianę, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem i orzechami. Rozsmaruj na kruchym cieście, posyp porzeczkę. Piec w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopni 40-50 minut. Smacznego