Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najprostsze i najpyszniejsze ciasto sezonowe :)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 17426
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8809
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 670
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8341
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 17426
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8809
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 670
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8341
Składniki
Łodygi rabarbaru obrać ze skórki, opłukać i osuszyć. Pokroić na kawałeczki (1-2cm), wymieszać w misce z cukrem (ok. ½ szklanki). Jeżeli na dnie miski zbierze się sok , trzeba go odlać aby dodawane do ciasta owce nie były zbyt mokre.
Ucierane ciasto: margarynę utrzeć z cukrem (1 szklanka) i żółtkami. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać, dodać mleko, ponownie wymieszać mikserem. Ubić osobno białka na sztywna pianę, dodać do ciasta, wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto wylać na uprzednio przygotowana blachę (posmarowaną margaryna i opruszoną mąką). Na wierzchu rozsypać rabarbar. Piec ok. 45 minut w 180 st. C
Po wystudzeniu posypuję cukrem pudrem. Smacznego :)