Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najprostsze i najpyszniejsze ciasto sezonowe :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116577
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7972
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3005
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1540
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1291
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116577
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7972
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3005
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1540
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1291
Składniki
Łodygi rabarbaru obrać ze skórki, opłukać i osuszyć. Pokroić na kawałeczki (1-2cm), wymieszać w misce z cukrem (ok. ½ szklanki). Jeżeli na dnie miski zbierze się sok , trzeba go odlać aby dodawane do ciasta owce nie były zbyt mokre.
Ucierane ciasto: margarynę utrzeć z cukrem (1 szklanka) i żółtkami. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać, dodać mleko, ponownie wymieszać mikserem. Ubić osobno białka na sztywna pianę, dodać do ciasta, wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto wylać na uprzednio przygotowana blachę (posmarowaną margaryna i opruszoną mąką). Na wierzchu rozsypać rabarbar. Piec ok. 45 minut w 180 st. C
Po wystudzeniu posypuję cukrem pudrem. Smacznego :)