Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z rabarbarem oraz bitą śmietaną.
Białka ubijamy razem z cukrem na sztywną pianę, dodajemy cukier waniliowy. Dodajemy pojedyńczo żółtka. Na ubitą masę przesiewamy mąkę, mąkę ziemniaczną oraz proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do formy 25x30 cm i pieczemy ok.25min w temp. 170 stopni. Po upieczeniu całkowicie studzimy.
Rabarbar kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, dodajemy cukier oraz wodę i gotujemy na małym ogniu żeby rabarbar zmiekł. W tym czasie budyń rozrabiamy z wodą. Do ugotowanego rabarbaru dodajemy galaretki oraz rozrobiony budyń i dokładnie mieszamy. Chwilę gotujemy by masa zgęstniała. Przygotowaną masę odstawiamy w zimne miejsce do wystudzenia, gdy zacznie tężeć wylewamy na biszkopt. Wkładamy do lodówki by masa całkowicie ztężała. Śmietankę kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem i śmietan fix na sztywno. W osobnej misce miksujemy krótko serek mascarpone, dodajemy ubitą śmietanę, mieszamy. Wykładamy na masę rabarbarową. Na koniec kruszymy herbatniki i posypujemy nimi wierzch ciasta.
Przepyszne ciasto pleśniak z rabarbarem i pianką. Polecam ciepłe z gałką lodó...
Odsłon: 4452
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 64
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 330
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 161
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 194
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 64
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 330
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 161
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 194
Składniki
Białka ubijamy razem z cukrem na sztywną pianę, dodajemy cukier waniliowy. Dodajemy pojedyńczo żółtka. Na ubitą masę przesiewamy mąkę, mąkę ziemniaczną oraz proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do formy 25x30 cm i pieczemy ok.25min w temp. 170 stopni. Po upieczeniu całkowicie studzimy.
Rabarbar kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, dodajemy cukier oraz wodę i gotujemy na małym ogniu żeby rabarbar zmiekł. W tym czasie budyń rozrabiamy z wodą. Do ugotowanego rabarbaru dodajemy galaretki oraz rozrobiony budyń i dokładnie mieszamy. Chwilę gotujemy by masa zgęstniała. Przygotowaną masę odstawiamy w zimne miejsce do wystudzenia, gdy zacznie tężeć wylewamy na biszkopt. Wkładamy do lodówki by masa całkowicie ztężała. Śmietankę kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem i śmietan fix na sztywno. W osobnej misce miksujemy krótko serek mascarpone, dodajemy ubitą śmietanę, mieszamy. Wykładamy na masę rabarbarową. Na koniec kruszymy herbatniki i posypujemy nimi wierzch ciasta.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z truskawkami
Desery
Gorące ciasto mleczne.
Desery
Orzeszki z kajmakiem
Desery
Tort z galaretek.
Ciasto z truskawkami
Proste ucierane ciasto z truskawkami i kruszonką, które wychodzi miękkie i de...
Odsłon: 33
Gorące ciasto mleczne.
Łapcie przepis na proste, szybkie, puchate i wilgotne gorące ciasto mleczne,...
Odsłon: 230