Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto z rabarbarem i bezą kokosową
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Do garnka włożyć pokrojony rabarbar; podgrzewać go przez około 5 minut od czasu do czasu mieszając, aż zmięknie i puści sok. Dodać cukier i gotować razem przez około 2 minuty.
W miseczce wymieszać mąkę ziemniaczaną z zimną wodą. Rozpuszczoną mąkę dodać do owoców i zagotować, odstawić z ognia. Wystudzić
z podanych składników zagnieść ciasto. Odkroić 1/4 ciasta i włożyć do zamrażalnika. Pozostałym ciastem wylepić dno tortownicy u mnie 22cm. Można użyć większej wtedy ciasto będzie nieco niższe. Spód ciasta nakłuwać widelcem. Podpiec przez ok. 12 minut w piekarniku nagrzanym do 160st.
Z białek ubić pianę, dodając stopniowo cukier, na koniec dodać wiórki kokosowe.
Na wyłożyć rabarbarową masę. Na masę pianę z białek. Ciasto z zamrażalnika zetrzeć na tarce i posypać wierzch. Wstawić do piekarnika i piec ok. 35-40 minut w 160st