Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto z rabarbarem i bezą kokosową
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Do garnka włożyć pokrojony rabarbar; podgrzewać go przez około 5 minut od czasu do czasu mieszając, aż zmięknie i puści sok. Dodać cukier i gotować razem przez około 2 minuty.
W miseczce wymieszać mąkę ziemniaczaną z zimną wodą. Rozpuszczoną mąkę dodać do owoców i zagotować, odstawić z ognia. Wystudzić
z podanych składników zagnieść ciasto. Odkroić 1/4 ciasta i włożyć do zamrażalnika. Pozostałym ciastem wylepić dno tortownicy u mnie 22cm. Można użyć większej wtedy ciasto będzie nieco niższe. Spód ciasta nakłuwać widelcem. Podpiec przez ok. 12 minut w piekarniku nagrzanym do 160st.
Z białek ubić pianę, dodając stopniowo cukier, na koniec dodać wiórki kokosowe.
Na wyłożyć rabarbarową masę. Na masę pianę z białek. Ciasto z zamrażalnika zetrzeć na tarce i posypać wierzch. Wstawić do piekarnika i piec ok. 35-40 minut w 160st